دارو برای درمان فیستول مقعدی وجود ندارد و این بیماری با دارو قابل درمان نمی باشد. تنها در صورتی که عفونت فیستول زیاد باشد ممکن است پزشک داروی چرک خشک کن یا “آنتی بیوتیک برای فیستول مقعدی” (سیپروفلوکساسین یا مترونیدازول) تجویز کند اما این به معنای درمان فیستول با دارو نیست.
⛔ از مصرف خودسرانه داروهای آنتی بیوتیک برای درمان فیستول خودداری نمایید. دوز دارو و نوع آن حتما باید توسط پزشک تجویز شود. همچنین مصرف طولانی مدت آنتی بیوتیک ممکن است باعث مقاومت آنتی بیوتیکی بدن شود.⛔
درمان قطعی و تنها راه بهبودی این بیماری پیچیده، عمل جراحی فیستول و یا لیزر می باشد که به عنوان درمان های تهاجمی در نظر گرفته می شوند. جراحی فیستول با توجه به عوارضی که دارد تقریباً منسوخ شده و تنها در موارد خاص توسط پزشک پیشنهاد می شود اما درمان فیستول با لیزر روشی نوین و جدید برای درمان سرپایی این بیماری است که امکان عود مجدد فیستول در این روش وجود ندارد و نسبت به جراحی کمترین عوارض و درد و خونریزی را دارد.
به طور خلاصه، در حالی که داروهای ضد فیستول در مدیریت علائم و پیشگیری از عوارض این بیماری موثرند اما درمان اولیه و قطعی فیستول نیستند و نیاز به مداخله جراحی و روش های تهاجمی تر مثل فیستولوتومی، روش فلپ و تکنیک ستون می باشد.
به علت هزینه درمان فیستول با لیزر ممکن است برخی بیماران در جست و جوی روش های درمان خانگی فیستول و یا دارو و پماد برای این بیماری باشند که باید بگوییم امکان درمان فیستول با داروی گیاهی،پماد و قرص وجود ندارد و داروی “چرک خشک کن برای عفونت فیستول” بعد از عمل تجویز می شود.
بهترین دارو برای درمان فیستول مقعدی
درمان با چسب فیبرین در حال حاضر تنها داروی ضد فیستول است. این دارو دهانه داخلی فیستول را می بندد. سپس پزشک کانال فیستول را با ماده ای پر می کند که بدن شما به مرور زمان آن را جذب می کند.
چسب فیبرین توسط پزشک جراح فیستول پس از تخلیه فیستول برای ترمیم زخم مقعد و بسته شدن کانال آن تزریق می شود.
https://www.nhs.uk/conditions/anal-fistula/treatment/
به طور کلی این دارو برای فیستول های ساده نسبت به فیستولوتومی موثر نیست و نتایج ممکن است طولانی مدت نباشد. اما ممکن است یک گزینه مفید برای فیستول هایی باشد که از عضلات اسفنکتر مقعد عبور می کنند زیرا نیازی به برش ندارند.
بهترین آنتی بیوتیک برای فیستول مقعدی
تا کنون هیچ دارو و آنتی بیوتیکی برای درمان قطعی فیستول کشف نشده ولی می توان برای کاهش عفونت قبل از عمل، از داروهای آنتی بیوتیک بدون نسخه مانند مترونیدازول، سیپروفلوکساسین برای کاهش التهاب و چرک مصرف کرد چون فیستول جایی است که چرک و عفونت در آن جمع می شود.
حتماً ببینید: عکس واقعی از انواع فیستول مقعدی قبل و بعد از درمان
- آموکسی سیلین: این آنتی بیوتیک اغلب برای مبارزه با عفونت های مرتبط با فیستول مقعدی برای کاهش باکتری و پیشگیری از گسترش عفونت تجویز می شود و معمولا در ترکیب با سایر درمان ها استفاده می شود.
- مترونیدازول: مترونیدازول آنتی بیوتیک دیگری است که می تواند در کنترل عفونت فیستول مقعدی موثر باشد.
بهترین پماد برای فیستول مقعدی
فیستول بیماری پیچیده و دردناکی است که با پماد به راحتی درمان نمی شود. ممکن است در برخی موارد برای کاهش درد فیستول پزشک پماد ضد التهاب و یا قرص های مسکن (ژلوفن-استامینوفن-ایبوپروفن) را تجویز نماید.
لیدوکائین نام پماد برای درمان آبسه مقعدی و فیستول می باشد که به شکل پماد، قرص، محلول و دارو برای تسکین موقتی درد و التهاب فیستول پیش از جراحی به کار می رود.
داروهای موضعی مانند پماد را میتوان در ناحیه آسیبدیده استفاده کرد تا باعث بهبودی و تسکین ناراحتی شود. این کرم ها دارای موادی مانند اکسید روی یا کورتیکواستروئیدها هستند.
داروی گیاهی برای درمان فیستول مقعدی
زردچوبه به دلیل داشتن خاصیت ضد التهابی به عنوان بهترین داروی گیاهی برای درمان فیستول مقعدی و یک آنتی بیوتیک گیاهی شناخته می شود. برای این منظور می توانید یک قاشق پودر زردچوبه را با شیر کم چرب و کمی عسل مخلوط کرده و شب ها قبل از خواب بخورید.
ترکیب روغن درخت چای و روغن زیتون نیز یک داروی گیاهی قوی برای فیستول می باشد که می توانید هر روز مقداری از این ترکیب را با گوش پاک کن روی فیستول خود بزنید و بعد از نیم ساعت آن را بشویید.
آیا فیستول با دارو درمان میشود
همیشه درمان های دارویی و خانگی به دلیل دسترسی راحت تر و هزینه کمتر، بیشتر از سایر روش های درمانی مورد توجه بیماران بوده ولی باید بدانید برخی بیماری ها مانند فیستول با دارو درمان نمی شود و دارو ها می تواند نوعی درمان کمکی برای اقدامات قبل از جراحی باشد.
برای مثال با تجویز داروی آنتی بیوتیک توسط دکتر فیستول قبل از جراحی چرک و عفونت فیستول کمتر شده و جراحی راحت تر انجام می شود.
☠️اگر فیستول درمان نشود عفونت آن از طریق خون به تمامی بدن پخش شده و تبدیل به مشکلی خطرناک و تهدید کننده خواهد شد.☠️ پس با مشاهده هرگونه علائم و نشانه های فیستول بهتر است برای تشخیص سریع تر به یک پزشک متخصص مراجعه نمایید.
درمان فیستول در پرتو کلینیک به صورت سرپایی با پیشرفته ترین دستگاه های لیزر انجام می شود و بیمار بدون هیچگونه درد و خونریزی نهایتاً پس از یک ساعت می تواند به منزل رفته و با استراحت و نقاهت ۲ الی ۳ روزه به کارهای روزمره خود رسیدگی کند.
فیستول مقعدی یک دستگاه تونل مانند غیر طبیعی است که بین کانال مقعد و پوست نزدیک مقعد تشکیل می شود. معمولاً از غده مقعدی عفونی یا آبسه مقعدی قبلی ناشی می شود. علائم اولیه شامل درد، تورم، ترشح از مقعد و ناراحتی هنگام نشستن یا دفع مدفوع است.
در موارد پیشرفته تر ممکن است یک گودی یا سوراخ نیز روی پوست ایجاد شود. عوامل زیادی می تواند باعث ایجاد این بیماری شوند اما اصلی ترین علت آن آبسه درمان نشده می باشد.
دارو برای درمان فیستول مقعدی به عنوان یک درمان مستقل برای این بیماری در نظر گرفته نمی شود و لازم است روشهای تهاجمی تر مثل جراحی برای بستن کانال و تونل غیرطبیعی که مشخصه فیستول است، انجام شود.
داروهایی مانند آنتی بیوتیک برای فیستول مقعدی ممکن است برای کنترل عفونت مرتبط با فیستول تجویز شود. مسکن ها و داروهای ضد التهابی نیز می توانند برای کاهش درد و التهاب تجویز شوند. علاوه بر این، نرم کننده های مدفوع ممکن است برای جلوگیری از یبوست توصیه شود که می تواند علائم فیستول را تشدید کند.