نفخ شکم +18 راه درمان باد شکم{دمنوش،مترونیدازول}

از بین بردن نفخ شکم فوری

آیا تا به حال احساس پری و سیری بیش از حد را تجربه کرده اید که شکمتان باد کرده و متورم شود؟ همراه آن ممکن است گازها و بادهای زیادی در شکمتان برای خارج شدن داشته باشید. عدم تعادل در میکروبیوم روده می تواند منجر به نفخ بیش از حد و ورم شکم شود. اگر این سوال که نفخ شکم چیست؟ برای رفع باد شکم چه بخوریم و برای نفخ شکم چی خوبه؟ سوال شما هم هست با ما همراه باشید.

برای از بین بردن کامل نفخ شکم روش های فوری زیر را حتماً امتحان کنید:

  1. گاز روده را در شکم نگه ندارید و آن را به راحتی خارج کنید.
  2. دفع مدفوع مرتب داشته باشید. با هر بار دفع، گازهای حبس شده در روده نیز آزاد می شوند.
  3. باعجله و سریع غذا نخورید. حداقل ۳۰ بار غذا را بجوید تا خوب هضم شود.
  4. در حال حرکت غذا نخورید زیرا هوا همراه غذا وارد معده می شود.
  5. آدامس نجوید.
  6. نوشیدنی را با نی ننوشید.
  7. سیگار نکشید.
  8. نوشابه و سایر نوشیدنی های گازدار را کنار بگذارید.
  9. غذاهای محرک و نفاخ مانند نخود و لوبیا را کمتر مصرف کنید.
  10. چای و دمنوش های گیاهی مثل رازیانه،بابونه،زنجبیل و نعناع برای نفخ مفید هستند.
  11. برای رهایی گاز های روده دانه رازیانه را بجوید. (به جز زنان باردار)
  12. قرص های نعناع و نعناع فلفلی برای رفع نفخ شکم مفید می باشند.
  13. بعد از غذا، از روغن میخک برای کاهش گاز استفاده کنید.
  14. از مواد غذایی پروبیوتیک دار مثل دوغ کفیر یا ماست استفاده کنید.
  15. پیاده روی، یوگا و انجام تمرینات ورزشی سبک برای حرکت گاز در روده ها و خروج آن مفید است.
  16. سعی کنید از تکنیک های تنفس عمیق استفاده کنید.
  17. استفاده کمتر از کربوهیدرات ها
  18. افزایش تعداد وعده های غذایی
  19. قرص مترونیدازول برای نفخ شکم زیر نظر پزشک برای از بین بردن باکتری های مضر معده مفید است.

نفخ شکم چیست؟ نفخ شکم که همان باد شکم است یک اصطلاح پزشکی است و به معنای آزاد شدن گاز از دستگاه گوارش به خارج از مقعد است. این اتفاق زمانی رخ میدهد که گاز درون دستگاه گوارش جمع شده باشد. درمان نفخ شکم بدون نیاز به مراجعه به پزشک قابل درمان است.

شایع ترین علت نفخ شکم و  دلایل جمع شدن گاز در دستگاه گوارش:

  • بلع هوا که هنگام خوردن مواد غذایی، سیگار کشیدن و نوشیدن مایعات اکسیژن یا نیتروژن وارد دستگاه گوارش شود
  • تولید گازهایی مانند، هیدروژن ، متان و دی اکسید کربن در هنگام هضم غذا
  • مشکل در هضم برخی از مواد غذایی مانند گندم یا فرآورده های لبنی

برای درمان نفخ شکم راه های زیادی وجود دارد که در ادامه به آن می پردازیم.

درمان نفخ شکم

درمان نفخ شکم

راه های زیادی برای درمان نفخ یا گاز شکم وجود دارد که بستگی به علت به وجود آمدن این عارضه دارد.

تغییر رژیم غذایی: غذاهای محرک مانند لوبیا، عدس، سبزیجات خاص (مانند بروکلی، کلم)، نوشیدنی های گازدار و شیرین کننده های مصنوعی (مانند سوربیتول، مانیتول، زایلیتول) که باعث تولید گاز در دستگاه گوارش شما و کند شدن روند هضم می شوند را شناسایی کنید و مصرف آن را محدود کنید.
داروهای بدون نسخه (OTC): قرص سایمتیکون می تواند به شکستن حباب های گاز در دستگاه گوارش کمک کنند و ناراحتی را کاهش دهند.
پروبیوتیک ها: مکمل های حاوی پروبیوتیک یا غذاهای غنی از پروبیوتیک (مانند ماست، کفیر، کلم ترش) با بهبود تعادل باکتری های مفید روده باعث کاهش نفخ و گاز می شود.
مکمل های لاکتاز: اگر دچار عدم تحمل لاکتوز هستید و پس از مصرف لبنیات دچار باد و نفخ شکمی می شوید، مکمل های لاکتاز می توانند به شما در هضم موثر لاکتوز کمک کنند.
فیبر رژیمی: افزایش تدریجی دریافت فیبر غذایی از طریق غذاهایی مانند غلات کامل، میوه ها و سبزیجات با تقویت حرکات روده باعث کاهش باد شکم می شود.
اجتناب از بلع هوا: مراقب عاداتی باشید که ممکن است باعث بلعیدن هوا شود، مانند نوشیدن از طریق نی، صحبت کردن در حین غذا خوردن یا خیلی سریع غذا خوردن.
مدیریت استرس: استرس و اضطراب می تواند علائم گوارشی را تشدید کند. تمرین تکنیک های کاهش استرس، مانند تنفس عمیق، مدیتیشن، یا یوگا، موثر است.
هیدراته بمانید: نوشیدن آب کافی به پیشگیری از یبوست و کاهش نفخ و گاز کمک می کند.

اگر نفخ شدید، مداوم یا همراه با سایر علائم نگران کننده (مانند درد شکم، اسهال، کاهش وزن ناخواسته) باشد، ضروری است که هرچه سریع تر به یک پزشک متخصص گوارش مراجعه نمایید.

برای درمان خانگی نفخ شکم راهکارهای زیر موثر هستند:

درمان خانگی نفخ شکم

اگر رژیم غذایی شما شامل میزان زیادی کربوهیدرات است، سعی کنید جایگزین دیگری برای آن بیابید. کربوهیدرات هایی که هضمشان راحت تر است شامل، سیب زمینی، برنج و موز، منابع خوبی هستند که می توانید از آنها در رژیم غذایی خود استفاده کنید. همچنین انجام نکات زیر بسیار کمک کننده می باشند:

  • بهترین دمنوش برای نفخ شکم : بهترین دمنوش برای نفخ شکم رازیانه است که برای کاهش گاز شکم و درد معده و تقویت سیستم گوارشی مفید است. بعد از غذا دانه های رازیانه را بجوید.
  • عسل برای نفخ شکم: مخلوط عسل و دارچین + آب ولرم، عسل+ لیمو، عسل+ سرکه سیب، شیر + عسل برای رفع نفخ شکم و درمان فوری آن موثر است.
  • برنامه ی غذایی خود را یادداشت کنید: به شناسایی محرک هایی که بدن شما نسبت به آنها حساس می باشد، کمک میکند و اگر این محرک ها شناسایی شوند، می توان خوردن یا مصرف آنها را کمتر کرد.
  • به اندازه غذا بخورید: سعی کنید به جای خوردن ۳ وعده غذایی پر حجم، روزانه ۵ یا شش وعده غذایی سبک تر و کم حجم تر بخورید تا هضم راحت تری داشته باشد.
  • غذا را درست بجوید: از انجام دادن کارهایی که باعث افزایش خوردن هوا می شود بپرهیزید. این کارها شامل، درست جویدن غذا، جلوگیری از جویدن آدامس یا سیگار کشیدن است.
  • ورزش های روزانه را عقب نیندازید: ورزش کردن روزانه باعث هضم بهتر و جلوگیری از نفخ میشود.

برای درمان نفخ شکم بعد از غذا چکار کنیم؟

در صورتی که بلافاصله پس از خوردن غذا دچار نفخ و باد شکم می شوید کارهای زیر را انجام دهید:

  • غذای خود را کامل و صحیح بجوید، لقمه غذا را درسته قورت ندهید و آن را کامل بجوید. این کار به کاهش میزان هوایی که در حین غذا خوردن بلعیده می شود، کمک میکند.
  •  نوشیدنی های گازدار همراه با غذا را حذف کنید.
  • بعد از خوردن غذا سعی کنید حداقل ۳۰ دقیقه در حالت عمودی بمانید و دراز نکشید. اگر بلافاصله بعد از غذا دراز می کشید باعث برگشت محتویات معده به مری و در نتیجه نفخ خواهد شد.
  • هنگام غذا لباس تنگ نپوشید و بعد از خوردن غذا لباس گشاد و راحتی بپوشید.
  • به جای وعده های پر حجم و سنگین در طول روز وعده های غذایی کوچک در تعداد دفعات بیشتری داشته باشید.

داروی از بین بردن نفخ شکم : آنتی بیوتیک ها مانند قرص مترونیدازول

یکی از روشهایی که مردم برای درمان نفخ شکم در خانه از آن استفاده می کنند، استفاده از داروی از بین بردن نفخ شکم و داروهای بدون نسخه مانند آنتی بیوتیک ها می باشد. همچنین می توانید از داروخانه مکمل هایی تهیه کنید که به هضم محصولات لبنی کمک می کنند. یکی از داروهایی که اکثر سوال دارند این است که آیا می توان از قرص مترونیدازول برای نفخ شکم استفاده کرد یا نه؟ لازم به ذکر است که مصرف این دارو بدون تجویز و زیر نظر پزشک ممکن است عوارض جانبی از عفونت روده به همراه داشته باشد. پس پیش از شروع استفاده از آن بدون مشورت متخصص این کار را نکنید. یا اگر بدون آگاهی مصرف را شروع کرده اید، بدون هماهنگی با پزشک مصرف آن را قطع نکنید.

درمان نفخ شکم در طب سنتی

برای درمان نفخ شکم در طب سنتی گیاهان رایجی که مورد استفاده قرار می گیرد: شامل زنجبیل، رازیانه و زیره می باشد. این گیاهان دارای خواص ضد عفونی کننده هستند، به هضم کمک می کنند و تولید گاز را کاهش می دهند.

از طب سوزنی و طب فشاری برای تحریک نقاط خاصی در امتداد عروق بدن استفاده می کنند. این عمل جریان انرژی را تنظیم می کند و ناراحتی های گوارشی از جمله نفخ را کاهش می دهد.

حجامت درمانی و بادکش، یک عمل رایج برای درمان نفخ شکم در طب سنتی می باشد، که شامل قرار دادن فنجان های گرم شده در نقاط خاصی از بدن برای ایجاد مکش است. این روش گردش خون را بهبود می بخشد و مشکلات گوارشی از جمله نفخ را کاهش می دهد.

آیا نفخ شکم با روش های طب سنتی درمان می شود؟

پاسخ: درمان های سنتی اغلب بر سلامت کلی بدن تمرکز می کنند، که می تواند به سلامت گوارش کمک کند. با این حال، پیشگیری و اصلاح سبک زندگی و رژیم غذایی سالم به همراه ادغام روش های پزشکی و گیاهی می تواند موثر و کمک کننده باشد.

علت نفخ شکم چیست

وقتی مواد خوراکی در دستگاه گوارش هضم و تجزیه می شود گاز تولید می شود. این گاز تولید شده یا باید از طریق دهان و گلو خارج شود یا از طریق مقعد و روده. نیاز روزانه به دفع گاز در یک فرد، تا ۲۰ مرتبه در روز هم طبیعی است. در واقع مواد غذایی که وارد گوارش می شود توسط فعالیت باکتری های روده بزرگ هضم می شوند که این فعالیت ها موجب تولید گاز متان و کربن دی اکسید می شود و در نتیجه شخص احساس سیری، پری، سنگینی می کند که به آن نفخ شکم می گویند.

تجمع گاز در روده ها علت اصلی نفخ شکم و معده است. دستگاه گوارش همه ی افراد دارای گاز بوده و نفخ شکم یکی از عارضه های رایج است. همچنین بیشتر مردم روزی ۱۰ بار دفع گاز دارند. اگر فردی بیش از حد معمول دفع گاز داشته باشد دچار نفخ شکم زیاد شده است که دلایل زیادی دارد. این دلایل شامل موارد زیر می باشند: 

خوردن هوا

بلعیدن هوا در هنگام غذا خوردن و نوشیدن یک امر عادی است و معمولا خوردن هوا به مقدار کم همراه با هر وعده غذایی به صورت طبیعی اتفاق می افتد. اگر هنگام خوردن غذا هوا بیشتری وارد دستگاه گوارش فرد شود، یکی از موارد علت نفخ زیاد می باشد و میزان نفخ فرد بیشتر شده که منجر به بادگلو می شود. دلایلی که باعث بلعیدن هوا بیشتر و در نتیجه نفخ میشود، شامل:

  • جویدن آدامس
  • سیگار کشیدن
  • جویدن سر اشیاء مانند خودکار
  • نوشیدن نوشیدنی های گازدار
  • خوردن سریع

دلایل نفخ شکم

رژیم غذایی

برخی غذاها به دلیل ایجاد گاز در دستگاه گوارش باید کمتر مصرف شوند. حبوبات، سبزیجات مانند کلم بروکلی و گل کلم، و نوشیدنی های گازدار. این غذاها حاوی کربوهیدرات های پیچیده ای هستند که ممکن است در روده تخمیر شوند و به عنوان یک محصول جانبی گاز تولید کنند. در بین اقلام خوراکی و مواد غذایی مصرف برخی از آنها منجر به نفخ بیش از حد میشود. زیرا این خوراکی ها میزان گاز را فزایش میدهند:

  • نخود
  • کلم
  • کلم بروکلی
  • کشمش
  • عدس
  • آلو
  • سیب
  • غذاهای حاوی فروکتوز و سوربیتول مانند آبمیوه

زمان هضم این غذاها طولانی بوده و باعث خروج بوی بد گاز شکم میشود. این مواد نمیتوانند در بدن به خوبی جذب شوند، به همین دلیل بدون اینکه کاملا هضم شوند از روده ی کوچک به روده ی بزرگ(کولون) منتقل می شوند. روده ی بزرگ حاوی میزان زیادی باکتری می باشد که غذاها را تجزیه کرده و به دلیل گاز بوجود آمده ، این گازها باعث نفخ در شکم می شوند.

اختلالات گوارشی زمینه ای مانند سندرم روده تحریک پذیر (IBS)

سندرم روده تحریک پذیر یا IBS یک اختلال مزمن گوارشی است که با درد شکم، تغییر در حرکات روده و  نفخ بیش از حد و نفخ مشخص می شود. علت دقیق IBS به طور کامل شناخته نشده است، اما تصور می شود که شامل حساسیت بیش از حد روده و عدم تعادل در حرکت روده باشد.

عدم تحمل لاکتوز

برای افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز، مصرف لبنیات می تواند منجر به مشکلات گوارشی زیادی از جمله نفخ و گاز شود. لاکتوز که همان قند موجود در لبنیات است، برای هضم به آنزیمی به نام لاکتاز نیاز دارد. در صورت کمبود لاکتاز، لاکتوز هضم نشده می تواند در روده تخمیر شده و منجر به ناراحتی و نفخ شکم شود.

علت باد شکم زیاد در زنان چیست

نفخ شکم هم در مردان و هم در زنان یکسان است اما برخی بیماری ها در زنان ممکن است موجب نفخ شکم و معده در آنان شود. مثلا زنان اگر کیست تخمدان و رحم یا فیبروم داشته باشند دچار تورم و نفخ شکمی خواهند شد. به همین دلیل زنان نباید از نفخ شکم ساده گذر کنند و باید بیشتر از مردان به علائمی مثل تورم شکم و نفخ معده اهمیت دهند. “نفخ شکم در بارداری” نیز شایع و طبیعی بوده و بارداری یکی از دلایل اصلی ایجاد نفخ شکم در زنان است. یکی دیگر از دلایل نفخ شکم در زنان عادت ماهانه و نفخ شکم در پریودی است که در میان زنانی که علائم pms یا سندروم پیش از قاعدگی دارند رایج تر است.

نفخ شکم در زنان اگر همراه با درد لگن، کاهش بی دلیل وزن، درد و اسپاسم های شکمی باشد خطرناک بوده و باید فوراً پیگیری شود.

عوارض و خطرات نفخ شکم

اگر نفخ شکم بر اثر خوردن کربوهیدرات ها، شکر و یا خوردن هوا به وجود نیامده باشد، ممکن است به دلیل مصرف برخی داروها باشد. نفخ شکم می تواند به گاز یا سایر مشکلات گوارشی ختم شود. برخی از این مشکلات و خطرات نفخ شکم شامل:

چه زمان به پزشک مراجعه کرد

اگر نفخ غیر عادی یا علائم زیر را دارید، باید به پزشک مراجعه کنید:

  • خون در مدفوع
  • یبوست
  • باد کردن شکم
  • اسهال
  • دل درد
  • نفخی دائم و شدید
  • استفراغ
  • کاهش وزن غیر ارادی
  • سوزش معده

تشخیص علائم نفخ معده

تشخیص نفخ شکم

  • پزشک راجع به علائم نفخ معده، آغاز مشکل و محرک هایی که نفخ را حادتر می کند، با بیمار صحبت میکند. همچنین در ارتباط با سابقه پزشکی او سوالاتی می پرسد.
  • معاینه ی بدنی یا فیزیکی
  • آزمایش خون. انجام این آزمایش نشان میدهد که بدن در حال مبارزه با عفونت، برای شناسایی مواد غذایی که بدن نمیتواند تحمل کند، نیست و همچنین مشخص میکند که آیا علائم نفخ شکم به دلیل دارو بوجود آمده است یا خیر.

پزشک از بیمار می خواهد تا برای از بین بردن کامل نفخ شکم رژیم غذایی خود را تغییر دهد و بسته به علت، وی از بیمار درخواست می کند تا به مشاور تغذیه مراجعه کند.

اگر پزشک بتواند با توجه به “علائم نفخ معده” علت نفخ شکم را تشخیص دهد، دارو تجویز می کند و همچنین برای پیدا کردن علت دقیق، ممکن است آزمایش های بیشتری انجام دهد.

پیشگیری

یکی از بهترین روش های پیشگیری استفاده از رژیم غذایی می باشد که کمتر باعث نفخ شوند. که عبارتند از:

  • گوشت، مرغ و ماهی
  • تخم مرغ
  • سبزیجاتی مانند، کاهو، گوجه، کدو سبز و بامیه
  • میوه هایی مانند، طالبی، انگور، توت ها، گیلاس، آووکادو و زیتون
  • کربوهیدرات هایی مانند نان های بدون گلوتن، نان برنجی و برنج

همه ی انسان ها، بدنشان نسبت به غذاهای مختلف واکنش های مختلفی را نشان می دهد، گاهی اوقات تغییر رژیم غذایی برای جلوگیری از نفخ لازم است.

41 دیدگاه دربارهٔ «نفخ شکم +18 راه درمان باد شکم{دمنوش،مترونیدازول}»

  1. من زخم معده و هلیکوباکترپیلوری دارم بهم مترونیدازول داد دکتر میشه بگین قرص مترونیدازول ۲۵۰ برای چیه ؟ ایا اگر باردار باشم میتونم استفاده کنم؟

    1. سلام دوست عزیز
      قرص مترونیدازول برای مقابله با باکتری ها و عفونت های ناشی از زخم و جراحی و … می باشد و برای درمان مشکلات معده و روده مثل هلیکوباکتر و زخم معده هم کاربرد دارد .
      خیر در زنان باردار حتما باید با مشورت پزشک زنان مصرف شود. به طور کلی در بارداری هیچ گاه قرصی را سرخود مصرف نکنید

  2. سلام برای نفخ شکمم دکتر به من مترونیدازول ۵۰۰ داد ولی بعدش خیلی حالم بد میشه و همش احساس خواب الودگی دارم من ال دی هم مصرف میکنم برای ضدبارداری ایا با هم تداخل دارن؟ اصلا قرص مترونیدازول ۵۰۰ برای چیست؟

    1. سلام دوست عزیز
      مترونیدازول انتی بیوتیکی است که برای درمان عفونت های باکتریایی می باشد و در درمان ویروس ها مثل سرماخوردگی و … تاثیری ندارد و تهوع یکی از عوارض شایع آن است. این دارو با داروهای هورمونی تداخلی ندارد اما ممکن است موجب کاهش اثربخشی داروها شود و یا موجب بارداری ناخواسته شود.

  3. سلام من چن وقتی هست نفخ شکمم زیاد شده و تازگی ها سوزش ادرار هم دارم و حس سوزش در مثانه ام را دارم میشه بگین برای از بین بردن کامل نفخ شکم چکار کنم

  4. سلام من یک نوزاد ۳ ماهه دارم که بعد از شیر خوردن و موقعی که پستونک میخوره شکمش نفخ میکنه میخاستم راهنمایی کنین علت نفخ شکم نوزاد چی هست و چیکار کنم؟

    1. سلام دوست عزیز
      نفخ شکم نوزاد و کودکان معمولاً بخاطر اینست که هنگام شیر خوردن در وضعیت نامناسبی هستند و یا با مکیدن پستونک هوای اضافی را می بلعند و یا به لاکتوز شیر حساسیت دارند. اگر نفخ شکم در کودکان همراه با اسهال یا تب و خون در مدفوع باشد نگران کننده است. برای بهتر شدن نفخ نوزاد می توانید شکم او را آرام ماساژ داده و یا از کمپرس گرم استفاده کنید.

  5. من موقع پریودی خیلی نفخ دارم و واقعا اذیتم میکنه علت نفخ شکم در پریودی چی هست؟ بعضی ماه ها هم قبل پریودی و هم بعد پریودی نفخ دارم واقعا ناراحت کنندس

    1. سلام دوست عزیز
      دلیل اصلی و علت نفخ شکم در پریودی، قبل از پریودی یا بعد از پریودی نوسان و تغییرات هورمون های استروژن و پروژسترون می باشد.

  6. سلام من چند وقته که نفق معده و باد شکمی دارم با صدای قار و قر خیلی زاید مخصوصا بعد از خوردن غذا که اگر حبوبات باشه شکمم خیلی ورم میکنه و حتما باید راه برم و گاز از گلو یا مقعدم خارج بشه تا کمی بهتر بشم تا الان هیچ دارویی بابتش استفاده نکردم اما بعد از شام جدیدا قرص کلدینیوم سی میخورم یکم هضم غذارو راحتتر میکنه نمیدونم علت نفخ شکم بعد از خوردن غذا چیست واقعا

    1. سلام دوست عزیز
      مصرف چای قهوه غذاهای سنگین و سرخ کردنی را محدود کنید.
      تا یک ساعت بعد از اینکه غذا خوردید دراز نکشید و با غذا آب نخورید.
      می توانید داروی پنتوپرازول را صبح ناشتا و قبل از شام مصرف کنید و اگر بعد از ده روز بهتر نشدید به متخصص گوارش مراجعه کنید.

  7. سلام وقتتون بخیر من خیلی وقته مشکل معده دارم دکتر رفتم گفتن ibs دارم و کلی دارو مصرف کردم تو این مدت اما الان دیگه مصرف نمیکنم مشکل اینجاست که به دلیل درد معده ام موقعی که آب میخورم معده درد میگیرم و بدتر میشه نمیدونم باید چیکار کنم لطفا راهنماییم کنید.

    1. سلام دوست عزیز
      یعنی فقط موقعی که آب می خورید؟ بقیه مایعات و غذاها چی؟ با معده خالی آب بخورید دچار این مشکل میشید؟

      1. نه فقط با آب نیست اما احساس میکنم با خوردن اب بدتر میشه مثلا اگه غذا بخورم تا چن ساعت بعد حس سنگینی و سیری دارم که اذیت کننده نیست اما اگه آب بخورم حتی چند ساعت بعد از غذا هم که باشه دردم خیلی زیادتر میشه ولی با بقیه نوشیدنی ها مثل آب مشکلی ندارم

        1. بهتره برای دو هفته ادویه، ترشی، قهوه، چای، شکلات، نون باگت و توی رژیمتون نداشته باشید. می تونید از داروی لانزوپرازول ۳۰ صبح ناشتا و قبل شام استفاده کنید. بهتره آب جوشیده مصرف کنید. پس از این دو هفته اگه بهتر نشدید یک آزمایش عفونت اچ پیلوری و مراجعه به متخصص گوارش داشته باشید.

  8. سلام اگه دنبال بهترین دمنوش برای نفخ شکم هستید حتما سنبلطیب را امتحان کنید دوستان هم نعناع هم به لیمو و اسطوخودوس داره و برای درمان نفخ شکم عالیه

  9. سلام من نفخ زیاد دارم و اگه گاز معده بیاد بیرون مشکلی نیست اما اگه دفع نشه من سر درد شدید یا درد قفسه سینه میگیرم که خیلی اذیت میشم میخاستم یه قرص ضد نفخ فوری بهم معرفی کنید ممنون

    1. سلام دوست عزیز
      این مشکل به خاطر این است که غذا کامل هضم نشده یا حساسیت به برخی مواد غذایی یا ibs باشد. کپسول کربوگل و قرص دایجستیو اید نچرال ورلد و قطره کارمینت پورسینا یا قطره کارمینت هم می توانید استفاده کنید.

      1. این قطره کارمینت خیلی خوبه واقعا قبلا هم استفاده میکردم میشه هر روز ازش استفاده کرد و مشکلی نداره؟

        1. اگر بیماری زمینه ای خاصی ندارید و یا دارویی استفاده نمی کنید که با آن تداخل داشته باشد خیر مشکلی ندارد و می توانید اندازه ای که نوشته شده مصرف کنید.

  10. سلام میشه توضیح بدین دلیل وارد شدن هوا از طریق مقعد به شکم چیه که باعث نفخ و سوء هاضمه میشه؟ ممکنه بخاطر وارد کردن اشیا به داخل مقعد باشه این مشکل؟ و ایا برای درمان باد شکم ناشی از این موضوع راهی هست؟

    1. سلام دوست عزیز
      خیر ارتباطی ندارد اما اینکار می تواند موجب مشکلات و زخم مقعدی و بواسیر یا هموروئید شود.

  11. من الان ۱ هفته هست که پهلو و شکمم درد میکنه و وقتی راه میرم باد شکمم بیشتر میشه و متورم میشه و نفس کشیدن برام سخت میشه. اسید معده هم الان چن روزه زیاد شده و امپرازول ۲۰ میخورم به نظرتون برای درمان باد شکم برم دکتر یا نیازی نیست؟

  12. من دختر ۲۵ ساله هستم که دو سالی میشه باد شکم زیادی دارم و بیشتر موقع ها صداهای بلندی از شکمم شنیده میشه نمیدونم چرا این اتفاق توی زمستون بیشتر میشه و اغلب هم اسهال هستم. با اینکه غذای نفاخ هم زیاد نمیخورم فقط قبلا پیاز میخوردم که اون هم کنار گذاشتم ولی الان بازم باد زیادی دارم میشه بگین علت چیه و برای درمان نفخ شکم چیکار کنم

    1. سلام دوست عزیز
      ماست پروبیوتیک‌ را روزانه مصرف کنید.
      می توانید قرص یوموگی هم استفاده کنید. برای مدت یک ماه کمی کمک کننده است. در صورتی که بهتر نشدید به پزشک متخصص داخلی مراجعه کنید.

  13. سلام من یه جراحی داشتم برای برداشتن کیسه صفری و بعد از اون دچار باد شکم و نفخ زیادی شدم میخاستم چند تا درمان خانگی نفخ شکم بعد از عمل جراحی بهم بگین که کمی بهتر بشم ممنون

    1. سلام دوست عزیز
      غذاهایی که باعث نفخ می شود را مصرف نکنید و آب و مایعات زیادی بنوشید تا از یبوست پیشگیری شود. آب زیاد همچنین باعث کاهش نفخ می شود. دمنوش زنجبیل و چای سبز نیز موثر است.

  14. سلام من ۳۱ سالم هست و الان ۷ ۸ سالی هست که هرچی رژیم میگیرم باز هم شکمم هست یه وقتایی هم یبوست دارم و حتی اگه غذای نفخ اوری هم نخورده باشم نفخ بدنم زیاده به نظرتون چکار کنم شکمم از این حالت دربیاد؟

    1. سلام دوست عزیز
      چربی های شکم به جز رژیم نباز به ورزش هم دارند تا از بین بروند. نفخ و اروغ زدن گهگاهی طبیعی بوده ولی اگر دائمی شود و باعث کاهش وزن و کاهش اشتها شود باید به دکتر مراجعه کنید.

  15. سلام
    من به علت اینکه ریزش مو دارم دکتر واسم کپسول درموبلا و کپسول آهن دئودنال عبیدی تجویز کرد که بعد از صبحانه بخورم من وقتی کپسول میخورم نفخ خیلی شدید میکنم به نظر شما علت چیست ، و اینم بگم نه فقط با این داروها هر دارویی که مصرف میکنم ( مثل قرص سرماخوردگی و …) چه صبح و چه شب بعدش نفخ میکنم یعنی اصلا هیچ دارویی نمیتونم مصرف کنم ، چیکار باید کنم؟

    1. سلام دوست عزیز
      قرص ها و مکمل هایی که حاوی مواد مصنوعی مثل چسب یا پر کننده هستند باعث مشکلات گوارشی و نفخ می شوند. مکمل آهن نیز هم باعث یبوست و هم باعث نفخ می شود. در حالت کلی بهتر است با هر قرص یک لیوان کامل آب بنوشید و پس از آن ادامس نجوید. می توانید با مشورت پزشک قرص ضد نفخ فوری دایمتیکون را استفاده کنید.

  16. سلام خسته نباشید من نفخ طولانی مدت دارم به مدت[یک سال] که قرص های جویدنی برای نفخ شکم هم امتحان کردم ولی فایده ایی نداشت میشه یه دارو بهم توصیه کنید که از شر نفخ راحت بشم

  17. سلام وقتتون بخیر خانم۲۹ساله هستم حدود یک ساله نفخ شدید معده دارم در حدی ک من اذان تا اذان هم نمتونم وضو رو نگه دارم
    هر ی ربع نفخ شدید دارم ک رفتم دکتر مترونیدازول۲۵۰داد۸ساعتی ولی خوب نشدم میشه راهنمایی کنین
    و یک مورد دیگه وقتی قرص مترونیدازول میخورم باد میپیچه تو بدنم ک اگ باد خارج نشه مث بادگلو میشه و جلوی نفس کشیدنمو میگیره
    ی بادگلوی بلند چندثانیه ای

    لطفا راهنمایی کنین واقعا خجالت میکشم خیلی

    1. سلام دوست عزیز مترونیدازول بیشتر برای عفونت و باکتری های ناشی از زخم معده و … تجویز می شود. از مصرف غذاهایی که باعث تولید گاز می شوند خودداری کنید و به یک متخصص گوارش مراجعه کنید. بدون ویزیت نمی توان علت زا تشخیص داد.

    1. سلام دوست عزیز
      معمولاً نفخ بعد ار هر عمل جراحی به دلیل داروهای بیهوشی و انتی بیوتیک ها طبیعی می باشد . در صورتی که بیش از اندازه ادامه دار شده است باید با جراح معالج خود مشورت نمایید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا