یک رژیم غذایی غنی از غذاهای با فیبر بالا می تواند به تسکین علائم هموروئید یا بواسیر کمک کند. در مقابل، غذاهای فرآوری شده، گوشت قرمز و الکل می توانند خطر ابتلا به بواسیر را افزایش دهند.
در میان مواد غذایی مفید و مضر برای بواسیر، فیبر به عنوان دشمن بواسیر شناخته شده است. در پاسخ به این سوال بیشتر کاربران و بیماران که : چه بخوریم تا بواسیر از بین برود و یا برای درمان بواسیر چه بخوریم؟ باید بگوییم مصرف مایعات، غلات و سبزیجات حاوی فیبر، میوه های دارای ویتامین c به عنوان بهترین میوه برای درمان بواسیر شناخته شده اند.
با توجه به نیاز روزانه افراد به سی گرم فیبر بهتر است پیش از ابتلا به بواسیر مواد غذایی فیبردار را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
برای رفع بواسیر چه بخوریم
پیش از هر چیزی باید بدانید که تنها راه درمان قطعی و دائمی این بیماری جراحی هموروئید یا لیزر بواسیر توسط دکتر متخصص بواسیر می باشد و بواسیر با مصرف مواد غذایی، دارو یا قرص برطرف نمی شود. این روش ها صرفاً برای کاهش علائم یا تسکین درد به درخواست کاربران معرفی می شود.
بیشتر بخوانید: بهترین قرص و پماد برای درمان بواسیر; قویترین داروی هموروئید
بهترین میوه برای درمان بواسیر
- گلابی
- تمشک
- سیب
- کیوی
- پاپایا
- آلو
- مرکبات مانند پرتقال، لیمو، گریپ فروت
- هندوانه و خربزه
فیبر
مصرف مواد غذایی و میوه های حاوی فیبر باعث پیشگیری از یبوست و منظم شدن حرکات روده ای، افزایش حجم مدفوع، افزایش احتباس آب در روده بزرگ و در نتیجه نرم تر شدن مدفوع، کاهش سطح pH در روده بزرگ، شده و در نتیجه از ابتلا به بیماری هایی مثل بواسیر یا شقاق نیز پیشگیری می کند.
فیبر یک کربوهیدرات گیاهی است که در دستگاه گوارش جمع می شود و در بدن قابل هضم و جذب نیست. طبق دستورالعملهای غذایی سایت بهداشت آمریکا (health.gov)
اکثر مردم باید به ازای هر ۱۰۰۰ کالری که مصرف میکنند، ۱۴ گرم فیبر دریافت کنند:
- میوه های حاوی فیبر مانند آلو، سیب، گلابی، موز، توت، پرتقال و آلو خشک.
- سبزیجات: بروکلی، هویج، اسفناج، کلم پیچ، کلم بروکسل، و سیب زمینی شیرین.
- غلات کامل: جو، کینوا، برنج قهوه ای، نان گندم کامل و جو.
- حبوبات: عدس، لوبیا، نخود و نخود سیاه
ویتامین ها و مکمل های معدنی
ویتامین هایی مثل ویتامین K و ویتامین C که در سبزیجاتی مثل کاهو و اسفناج یافت می شود خاصیت انعقادی و ضد التهابی دارند و موجب ترمیم سریع زخم می شوند.
منیزیم نیز موجب حفظ آب در روده شده و مدفوع نرم تر شده و راحت دفع می شود.
آب و مایعات
هیدراته ماندن و نوشیدن مایعات کافی (۸ الی ۱۰ لیوان در روز) برای نرم شدن مدفوع و پیشگیری از یبوست ضروری است. اگر دچار یبوست می شوید و اجابت مزاج سختی دارید نوشیدن دو لیوان آب ولرم هر روز صبح ناشتا در درمان یبوست و منظم تر شدن حرکات روده موثر است. دمنوش های گیاهی، سوپ های آبکی و آب میوه های طبیعی مانند آب آلو نیز می توانند در هیدراته ماندن به شما کمک کنند.
ماست و غذاهای غنی از پروبیوتیک
پروبیوتیک ها باکتری های مفیدی هستند که می توانند سلامت روده را بهبود بخشند و حرکات منظم روده را تقویت کنند. ماست، کفیر، کلم ترش، کیمچی و سایر غذاهای تخمیر شده منابع عالی پروبیوتیک ها هستند که به حفظ تعادل روده بزرگ کمک می کنند و خطر یبوست را کاهش می دهند.
دانه کتان و چیا
هم دانه کتان و هم دانه چیا سرشار از فیبر و اسیدهای چرب امگا ۳ هستند که می تواند به نرم شدن مدفوع و تسهیل حرکات روده کمک کند. میتوانید این دانهها را روی ماست، سالاد یا اسموتیهایتان بپاشید.
چه چیزهایی برای بواسیر ضرر دارد؟
- مصرف بیش از حد نمک به دلیل داشتن سدیم موجب کم آبی بدن و فشار روی رگ ها می شود.
- غذاهای صنعتی، کنسروی و فست فود
- سوسیس، کالباس، همبرگر و سایر گوشت های فرآوری شده که دارای مواد نگهدارنده و نیترات هستند.
- گوجه فرنگی به دلیل ایجاد التهاب در برخی بیماران
- مصرف زیاد نمک، قند و شکر
- غذاهای دارای ادویه های تند و فلفلی
- قهوه، نوشیدنی های دارای کافئین و الکل
- سیگار و استعمال دخانیات
- وعده های غذایی در دفعات کم و بی نظم مثلاً دو وعده سنگین در روز به جای ۵ وعده
- کم تحرکی و فعالیت های نشسته و پشت میزی
- چربی های اشباع مثل روغن جامد
- غذاهای سرخ شده و شور
- چیپس و سایر تنقلات بسته بندی شده
- لبنیات پرچرب