درمان خانگی مو برگشتی + تخلیه کیست مویی در خانه

درمان خانگی کیست مویی

کیست مویی یا سینوس پیلونیدال کیست پر از مویی است که روی دنبالیچه یا استخوان ران رشد میکند. شبیه یک جوش بزرگ در انتهای استخوان ران میباشد. اما با عارضه جوش مقعدی متفاوت است. بیشتر در مردان رایج است تا زنان و معمولا در افراد جوان اتفاق می افتد.

پزشک ممکن است کیست را به طور موقت درمان کند ولی ممکن است نیاز به جراحی باشد. درمان کیست مویی با لیزر بهترین راه درمان است. زیرا بعد از عمل سرپایی کیست مویی بیمار دشواری زیادی نخواهد داشت. درمان خانگی کیست مویی یا درمان دارویی کیست مویی، کیست را از بین نمیبرد بلکه فقط علائم را کاهش میدهد.



توجه داشته باشید که اگر کیست مویی درمان نشود عفونت کرده و این عفونت از طریق خون در تمام بدن پخش خواهد شد پس اگر علائم آن را در خود دیدید و پزشک تشخیص قطعی داد هرگز برای درمان تعلل نکنید.

بیشتر بخوانید :  دکتر کیست مویی کیست؟

درمان خانگی کیست مویی پایین کمر

درمان خانگی مو برگشتی

هیچ درمان خانگی قطعی به جز لیزر و عمل جراحی سرپایی کیست مویی برای این بیماری وجود ندارد، تنها اقداماتی وجود دارد که بیماران می توانند برای کاهش علائم خود و تسکین درد انجام دهند:

  • ناحیه را تمیز و خشک نگه دارید: بهداشت خوب برای جلوگیری از عفونت و بهبود بهبودی مهم است. بیماران باید به طور مرتب ناحیه آسیب دیده را با صابون ملایم و آب گرم بشویند و کاملا خشک کنند.
  • تسکین درد: مسکن‌های بدون نسخه مانند استامینوفن یا ایبوپروفن می‌توانند به کاهش درد و کاهش التهاب کمک کنند. با این حال، بیماران باید قبل از مصرف هر گونه دارویی با پزشک خود مشورت کنند.
  • تغییر در شیوه زندگی: سینوس پیلونیدال با نشستن طولانی مدت و لباس های تنگ مرتبط است. برای کاهش خطر عود، اجتناب از نشستن های طولانی مدت و پوشیدن لباس های گشاد ضروری است.
  • تخلیه کیست مویی در خانه : تلاش نکنید کیست را خودتان در خانه تخلیه کنید یا محتویات آن را فشار دهید. این کار می‌تواند باعث عفونت و تشدید مشکل شود.
  • درمان کیست مویی با واجبی کار اشتباهی بوده و واجبی یک موبر برای از بین بردن موهای زائد می باشد و قرار دادن آن روی کیست موجب عفونت و تاخیر در درمان خواهد شد.

توجه به این نکته مهم است که درمان‌های خانگی ممکن است به کاهش علائم کمک کنند، اما جایگزینی برای درمان پزشکی نیستند. درمان قطعی غده مویی عمل جراحی و یا لیزر کیست مویی می باشد. بعد از جراحی هم باید مراقبت های دوره نقاهت بعد از عمل کیست مویی را به خوبی رعایت کنید تا سینوس مجدد عود نکند.


در ادامه ما ۱۴ راه درمان خانگی مو برگشتی را در اختیار شما قرار داده ایم که با انجام آن ها می توانید درد خود را کاهش دهید.

بیشتر بخوانید : هزینه درمان کیست مویی با لیزر چقدر است

درمان خانگی کیست مویی با مرهم سیاه

مرهم سیاه یا روغن سیاه ( Icthyol) پماد سیاه رنگی است که برای درمان عفونت های پوستی به کار می رود و خاصیت ضد عفونی کننده دارد.

بهتر است روزی دو الی ۳ بار لایه ای ضخیم از آن را روی پوست گذاشته و پس از گذشت ۶ الی ۷ ساعت با آب و صابون ملایم شسته شود. مرهم سیاه برای کیست مویی به دلیل داشتن ذغال سیاه، روغن گرچک و روغن نارگیل موجب کاهش درد و خارش و سوزش هم می شود.

کمپرس گرم

استفاده از کمپرس گرم(کیسه ی آب گرم) باعث کاهش عفونت شده و گرمای آن باعث میشود چرک آن خشک شود و درد کاهش یابد. تا زمانی که درد شما کاهش یاید این کار را انجام دهید.

استفاده از کمپرس گرم در ناحیه آسیب دیده می تواند به تسکین درد و کاهش التهاب کمک کند. می توانید برای این منظور از یک حوله گرم و مرطوب یا یک پد گرم کننده استفاده کنید.

سیر

سیر حاوی آنتی بیوتیک بوده که میتواند در کاهش عفونت کیست مویی موثر باشد. کاری که باید انجام دهید:

  • سیر را له کنید و آن را روی ناحیه ی مورد نظر بمالید.
  • چند دقیقه قبل از شستن ناحیه آن را با گاز استریل بپوشانید.
  • همچنین شما میتوانید سیر له شده را با یک لیوان آب بخورید.

مالیدن سیر روی ناحیه را روزی یکبار انجام داده و خوردن سیر را روزی ۲ یا ۳ بار انجام دهید.

روغن درخت چای

روغن درخت چای خاصیت ضد میکروبی و ضد التهابی دارد و یک درمان خانگی کیست مویی پایین کمر محسوب می شود. این ماده به کاهش التهاب و جلوگیری از عفونت کمک میکند و روند بهبودی را سریع تر میکند. کاری که باید انجام دهید:

  • روغن درخت چای را با آب گرم رقیق کنید.
  • مواد را روی ناحیه ی مورد نظر مالیده و اجازه دهید ۱۵ دقیقه بماند.
  • محل را با آب گرم شستشو دهید.
  • محل را کاملا خشک کنید.

روزی دو یا سه بار این کار را انجام دهید.

روغن کرچک

 روغن کرچک حاوی ریکینولیک اسید میباشد که التهاب و عفونت را کاهش میدهد. کاری که برای درمان خانگی کیست مویی کشاله ران باید انجام دهید:

  •  پنبه استریل را در روغن کرچک گرم خیس کنید.
  • مواد را روی ناحیه آسیب دیده بمالید.
  • اجازه دهید مواد به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه روی ناحیه بماند.

روزی دو یا سه بار اینکار را انجام دهید.

روغن نارگیل

روغن نارگیل ضد التهاب و ضد درد است که به کاهش درد و التهاب کمک میکند و یک درمان خانگی کیست مویی محسوب می شود. کاری که باید انجام دهید:

  • روغن نارگیل را روی ناحیه ی مورد نظر بمالید.
  • اجازه دهید به مدت چند ساعت بماند.

روزی دوبار اینکار را انجام دهید.

نمک اپسوم

نمک اپسوم به کاهش التهاب کمک میکند و تنها به کاهش درد کمک میکند بلکه باعث خشک شدن چرک نیز میشود. کاری که باید انجام دهید:

  • یک فنجان نمک اپسوم را داخل وان آب گرم بریزید.
  • ۱۵ الی ۲۰ دقیقه در وان آب گرم بنشینید.

هروقت احساس درد داشتید اینکار را انجام دهید.

سرکه سیب

سرکه سیب خاصیت آنتی باکتریال دارد که از عفونت کیست مویی جلوگیری کرده و به بهبود آن کمک میکند. کاری که باید انجام دهید:

  • سرکه سیب را با آب مخلوط کنید.
  • مخلوط را به پنبه آغشته کرده و بر روی ناحیه ی مورد نظر قرار دهید.
  • ناحیه را پانسمان کرده و اجازه دهید به مدت چند ساعت بماند.
  • پس از باز کردن پانسمان ناحیه را با آب شستشو دهید.

روزی دوبار اینکار را انجام دهید. 

بیشتر بخوانید: نحوه تعویض پانسمان کیست مویی پس از عمل{جای زخم و بخیه ها}

درمان کیست مویی با زردچوبه

زردچوبه درد و التهاب را کاهش میدهد. کاری که باید انجام دهید:

  • آب را با زردچوبه مخلوط کنید تا خمیری شود.
  • مواد را روی ناحیه ی مورد نظر بمالید و اجازه دهید تا خشک شود.
  • سپس محل را بشویید.
  • حتی میتوانید ریشه ی زردچوبه را آسیاب کرده و بر روی ناحیه ی مورد نظر بمالید.

اینکار را روزی دوبار انجام دهید.

چای کیسه ای سیاه

خاصیت ضد باکتریایی چای کیسه ای سیاه از تورم و التهاب جلوگیری میکند. کاری که باید انجام دهید:

  • چای کیسه ای را به مدت ۵ الی ۶ دقیقه در آب گرم قرار دهید.
  • صبر کنید تا چای کیسه ای سرد شود سپس آن را روی ناحیه ی مورد نظر قرار دهید.
  • ۸ تا ۱۰ دقیقه آن را نگه دارید سپس یردارید.

روزی ۳ یا ۴ بار اینکار را انجام دهید.

آلوئه ورا

آلوئه ورا خاصیت ضد باکتریایی و ضد التهابی دارد که هر دو باعث کاهش درد و سوزش میشود. التهاب و باکتری هر دو عامل اصلی کیست مویی است. کاری که باید انجام دهید:

  •  آلوئه ورا را روی ناحیه ی مورد نظر بمالید.
  • اجازه دهید به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه بماند.
  • محل را با آب بشویید.

روزی ۳ یا ۴ بار اینکار را انجام دهید.

شنبلیله

عصاره شنبلیله برای کاهش اندازه و حجم کیست میباشد. به همین ترتیب، ممکن است به درمان کیست مویی در خانه نیز کمک کند. کاری که باید انجام دهید:

  •  دانه ی شنبلیله را بجوشانید.
  • جوشانده را از صافی رد کرده و بنوشید.

این کار را روزی یک بار انجام دهید تا علائم بهبود یابد. 

ریشه بوردوک(بادمکا )

ریشه بوردوک یک داروی گیاهی برای خیلی از عفونت های پوستی میباشد و یک درمان خانگی کیست مویی نیز محسوب می شود. این ترکیب تمام سموم بدن را بیرون میکشد و به درمان کیست کمک میکند. کاری که باید انجام دهید:

  • نصف قاشق چایخوری پودر ریشه بادمکا خشک و یک قاشق غذاخوری عسل را مخلوط کنید تا خمیری شکل شود.
  • خمیر را روی ناحیه ی مورد نظر بمالید و اجازه دهید چند ساعت بماند.

روزی دو یا سه بار این کار را انجام دهید.

درمان کیست مویی با پیاز

پیاز نیز خاصیت ضد باکتریایی دارد که باعث کاهش عفونت کیست میشود. کاری که باید انجام دهید:

  • یک تکه ی نازک پیاز را ببرید و روی کیست قرار دهید.
  • ناحیه را پانسمان کنید.

روزی دو یا سه بار تکه های پیاز را عوض کنید ولی از آنجایی که برخی افراد به پیاز حساسیت دارند , قبل از انجام این کار آن را آزمایش کنید.

انجام دادن این راهکارها تا حدودی باعث بهبود کیست مویی شده ولی به خودی خود از بین نمی رود و ممکن است منجر به یک عفونت خطرناک شود.

برای درمان قطعی به پزشک مراجعه کنید.

درمان دارویی کیست مویی

درمان دارویی کیست مویی با انواع آنتی بیوتیک ها برای کاهش چرک و عفونت گزینه ی مناسبی میباشند تا از آزار و اذیت بیمار کاسته شود. میزان ترشح از غدد چرک را کاهش میدهد و به میزان قابل توجهی منجر به خشک شدن آن میشود. آنتی بیوتیک ها به تنهایی منجر به از بین رفتن کیست مویی نمیشوند و فقط موارد بالا را کاهش میدهند.

بیماران نباید از هر آنتی بیوتیکی استفاده کنند زیرا ممکن است منجر به حساسیت یا عارضه های غیرقابلی پیش بینی شود. اگر قرار است از آنتی بیوتیک های بدون نسخه استفاده کنید، حتما با پزشک داروخانه مشورت کنید تا گزینه ی مناسبی را پیش روی شما قرار دهد.

از آنجایی که آنتی بیوتیک ها میزان آب بدن را کاهش میدهند در صورت مصرف این دارو، در طول روز میزان آب مصرفی خود را زیاد کنید.

سوالات متداول درباره درمان کیست مویی در خانه

آیا کیست مویی در خانه درمان می شود؟

تنها راه خلاص شدن از کیست مویی عمل جراحی و لیزر است. اما با انجام چند کار درخانه مانند کمپرس گرم و استفاده از مرهم یا روغن سیاه می توانید درد و ناراحتی آن را کاهش دهید.

آیا میتوان تخلیه کیست مویی در خانه را انجام داد؟

خیر. از فشار دادن و تخلیه کیست توسط خودتان در خانه پرهیز کنید زیرا ممکن است موجب عفونت و تشدید علائم شود.

طریقه استفاده از مرهم سیاه برای کیست مویی ؟

روزی ۲ الی ۳مرتبه لایه ای ضخیم از روغن سیاه را روی ناحیه کیست گذاشته و پس از ۶ الی ۷ ساعت با آب گرم و صابون شستشو داده شود.

21 دیدگاه دربارهٔ «درمان خانگی مو برگشتی + تخلیه کیست مویی در خانه»

  1. سلام مال من از سال ۹۱دراو مده فقط اون موقع خیلی ازش عفونت در اومد ولی تالانه اصلا درد نداشته یا عفونت لازم به عمل جراحی است

  2. سلام وقت بخیر
    همسر من چندسال پیش جراحی انجام داد و یکماه زمان برد تا خوب شد. ولی باز هم هر از چندی ملتهب میشه. من از پماد پانژل پادوک ده درصد استفاده میکنم و تا حدود خیلی زیادی التهابش از بین میره و تخلیه میشه. ولی باز بعد از یکسال ملتهب میشه چیکار باید کرد؟
    آیا کاری که انجام دادم اصلا درسته؟
    آیا مجدد باید جراحی بشه؟

    1. سلام دوست عزیز
      جراحی باز یا بسته انجام دادند؟ بهتر است یک بار برای همیشه با لیزر عفونت و التهاب کیست را خارج کنند و از خوددرمانی پرهیز کنید.

  3. با سلام
    عمل باز انجام دادن اسکار + روی کیست به جا مونده و یک سوراخ کوچیک سوپاپ مانند. فقط تا یکماه ضدعفونی میکردم و پانسمانش رو تا موقع بهبودی عوض میکردم

    1. سلام دوست عزیز
      در روش جراحی باز بعد از تخلیه کیست و عفونت روی آن باز گذاشته می شود و داخل حفره با گاز و پنبه پر می شود. در این روش بخیه ای زده نمی شود و برای زودتر خشک شدن زخم و خروج ترشحات پزشک ممکن است از درن یا همان زهکشی روی زخم استفاده نماید. جراحی باز به دلیل اینکه روی زخم باز است نیاز به مراقبت و نقاهت سخت تر ی دارد تعویض پانسمان کیست مویی ، چون نزدیک مقعد یک زخم باز هست فرد باید هنگام مدفوع کردن و اجابت مزاج بسیار مراقب باشد تا آلودگی به زخم منتقل نشود وگرنه ممکن است زخم عفونت کند. در صورتی که زخم عونت کند روی آن بسته نمی شود.
      بهتر است با پزشک جراحی که این روش را برای ایشان به کار گرفته مشورت نمایید. در پرتو کلینیک جراحی بسته و با لیزر پرتوان انجام می شود که هیچ کدام این عوارض را نداشته و بعد از عمل هم جای زخم و اسکار باقی نمی ماند.

  4. سلام دخترم یازده ساله هست بالا مقعدش توده ای بدون چرک وزخم ولی همراه با درد با مصرف آنتی بیوتیک کاملا خوابید ولی فقط زمان نشستن زیاد درد میکند سونو کیست مویی تشخیص داده آیا نیاز به عمل دارد هیچ اثری از آن نیست

    1. سلام دوست عزیز
      اگرسونو کیست مویی تشخیص داده است بله باید درمان شود با مصرف انتی بیوتیک ممکن است چرک و عفونت کم شود و شما گمان کنید خوب شده است اما تا زمانی که دست بزنید احساس توده سفتی زیر پوست کند توده کیست مویی باقی مانده و باید درمان شود. بهتر است به یک متخصص کیست مویی مراجعه کنید.

  5. من فکر کنم این روش های درمان خانگی کیست مویی کشاله ران و پایین کمر برای مراحل اولیه بیماری هست و اگر کیست رشد کرده باشه درمان در خانه فایده ای نداره و بهتره حتما به یک دکتر متخصص مراجعه کنید دوستان

  6. سلام وقتتون بخیر من یه سوالی داشتم اصلا امکان تخلیه کیست مویی در خانه هست؟ ینی میشه کیست و تو خونه تخلیه کرد و دیگه نیازی نیست بره دکتر؟ برادر من یه کیست مویی بالای باسنش درومده و هرچی میگیم نمیره دکتر خودش میخاد تخلیش کنه ایا بعده اون دیگه نیازی نیست که بره پیش یه متخصص؟

    1. سلام دوست عزیز
      حتی اگر کیست مویی خودش بترکد یا در خانه تخلیه شود باید به پزشک مراجعه کنید و کیست معاینه شود چرا که ممکن است موها زیر پوست باقی مانده باشد و عفونت کند.

  7. دوستان لطفا اصلا خودتون سعی به تخلیه کیست مویی تو خونه نکنید و حتما حتما پیش دکتر برین من یک سال پیش خودم داشتم و بخاطر اینکه خجالت میکشیدمم برم دکتر نرفتم تا جایی که کیستم عفونی شد و عفونت کرد وقتی هم عفونت کنه واقعا بوی خیلی بدی داره و خیلی هم درد شدید داره من بازم خاستم با روش های خانگی درمانش کنم اما انقدر موثر نبود . چون کیست من عفونت کرده بود دوران نقاهت بعد از عمل خیلی سخت بود برام و اگر همون اول برای درمان اقدام میکردم میتونستم خیلی راحت با لیزر درمان شم . سوالی که الان دارم اینه که تو روش جراحی باز کیست مویی امکان داره کیست مجدد عود کنه و برگرده؟ به نظر شما برای جلوگیری از عود مجدد باید چیکار کنم

    1. سلام دوست عزیز
      جراحی باز برای کیست های بزرگ انجام می شود و حدود ۱۰ تا ۱۲ هفته زمان می برد که بیمار کامل خوب شود و اگر در این دوران مسائل بهداشتی را رعایت نکند نقاهت طولانی تری خواهد داشت و هر چه نقاهت بعد از جراحی کیست مویی بیشتر شود امکان عود مجدد آن هم بیشتر می شود. برای جلوگیری از عود دوباره کیست مویی باید پانسمان ها مرتب عوض شود و از عفونت زخم جلوگیری نمود.

  8. سلام من نزدیک کشاله رانم کیست مویی دارم و از یکی شنیدم که روغن کرچک برای درمان خانگی کیست مویی کشاله ران خوبه به نظرتون لازمه که برم دکتر یا با همین روش های خانگی درمان میشه ؟

    1. سلام دوست عزیز
      روغن کرچک می تواند باعث کوچک شدن کیست و کاهش علائم آن شود اما درمان قطعی نبوده و حتی اگر چند تار مو در زیر پوست باقی مانده باشد باید جراحی شود تا عفونت نکند.

  9. سلام ودرود خدمت دوستان.
    من ۶سال بود که کیست مویی داشتم وهی با آنتی بیوتیک ونمیدونم روغن وپیاز وپماد سیاه وگینجه و……درمونش میکردم ،بعد چند ماه دوباره میومد
    عفونتش رفته بود تو خونم ومعدم
    جوری که همیشه حالت تهوع داشتم وهمیشه تعریق سرد داشتم
    رفتم دکتر عمل باز انجام دادم والان ۲۰روزه که عمل کردم
    دیگه ن خبری از کمردرد هست
    ن خبری از تهوع .
    تازه من فک میکردم عمل باز خیییییلی سخته
    ن بابا از این خبرا نیست
    یه بند انگشت میبرن ودرش میارن
    تا ۲روز بعدش باند وگاز میچپونن توش
    بعد ۲روز کم کم گازه در میاد
    از روز ۸به بعد فقط گاز بزار روش
    روز ۱۵ به بعدم دیگه هیچی نمیخاد
    فقط حموم ۲روزی یه بار
    چون خودم همه سایتارو گشتم کسی درست حسابی توضیح نداده بود توضیح دادم
    لطفا تایید کنید

    1. سلام عزیزم یعنی شما جراحی باز کردید با لیزر یا سنتی؟ منم باید عمل کنم ولی خیلی استرس دارم همش میگن جراحی خیلی درد داره و لیزر کنم بهتره اما پول لیزرو الان ندارم. برای جراحی باز بیهوشت کردن؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا